Kelly

Banan och jordnötskakor med flingsalt
 
Hejsan på er!
 
En av mina största passioner här i livet är bakning. Jag bara älskar det. Jag skulle kunna stå i köket en hel dag och bara baka. Problemet med det hade varit att jag hade fått mer kakor och bakelser än vad jag skulla kunna äta upp. Så en timme eller två får räcka helt enkelt. 
 
Jag brukar dessutom experimentera en hel del med min bakning. Antingen så hittar jag på helt egna recept från scratch eller så modifierar jag befintliga recept. Nackdelen med detta är att det kanske inte alltid blir som man har tänkt sig, men det är ju det som är det roliga med det hela. Att blanda ihop ingredienserna och sedan hålla tummarna på att resultatet blir bra. I de fallen slutresultatet inte blir tipp topp då finns det i alla fall en grund att utgå från nästa gång som man vill ge sig på det igen. Då får man finjustera proportionerna eller baktiden lite och hoppas på bättre lycka denna gången. Men de gånger som man faktiskt lyckas på första försöket är så himla underbara. Jag brukar nästan känna mig lite stolt över mina små bakverk eftersom jag vet att de är 100% gjorda av mig. Jag tycker att det är väldigt kul att testa mina bakkunskaper på detta viset.
 
 
Dessa banan och jordnötskakor är ett sådan exempel på recept som jag har uppfunnit. Det är inga revolutionerande kakor som kommer förändra din värld, men de kan åtminstone sitta fint på kvällen i soffan framför tv:n. (Eller till frukost och mellanmål. Eller när som helst under dagen...) De är dessutom väldigt enkla att baka. De är inte heller särskilt tidskrävande. Så därför passar de perfekt när man får ett akut sötsug.
 
 
De är krispiga på utsidan och saftiga på insidan. Precis så som jag vill ha mina kakor. Om man precis som jag är ett fan av jordnötssmör i kombination till banan så kan jag garantera att ni kommer gilla dessa. Och tillsammans med flingsalt på toppen så blir de magnifika.
 
 
För att baka dessa kakor så behövs:
 
3/4 dl mjölkfritt smör
3/4 dl crunchy jordnötssmör
1 mogen banan
2 dl strösocker
1 1/2 tsk bakpulver
4 dl vetemjöl
1/2 dl växtmjölk
flingsalt
 
Börja med att sätta ugnen på 175°C.
Blanda ihop smör, jordnötssmör och mosad banan tillsammans med sockret med en elvisp.
Häll därefter i de torra ingredienserna och rör om ordentlig. Tillsätt sedan mjölken och rör om igen.
Rulla degen till små bollar som placeras på plåt med bakplåtspapper. Platta sedan ut bollarna med en gaffel och strö över lite flingsalt.
Grädda kakorna i mitten av ugnen i 20 minuter eller tills kakorna har fått en lätt gyllene färg.
Låt svalna något innan servering.
 
Hoppas ni tycker om dessa kakor lika mycket som jag och så önskar jag er en fortsatt trevlig fredag!
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress